WeRun2ChangeDiabetes
Registreren
   
Home / Evenementen / WeRun2ChangeDiabetes

WeRun2ChangeDiabetes ()

New York City Marathon

“Start spreading the news, we’re leaving today” (06-11-2017)

De eerste zin van het alom bekende New York, New York van Frank Sinatra klonk gisteren keihard uit de speakers bij de start van de TCS New York City Marathon. Meer dan 50.000 lopers begonnen vol spanning aan hun avontuur van 42 km en 195 meter. Zo ook de 37 lopers uit Spanje, Italië, Griekenland en Nederland die namens de Bas van de Goor Foundation deelnamen.

“Find your king of the hill, top of the heap”
Het parcours van de marathon is niet eenvoudig. Via Staten Island loop je door bekende wijken als Brooklyn, Harlem, de Bronx en Manhattan. Iedere wijk met zijn eigen dynamiek, maar overal word je ondersteund door het massaal toegestroomde publiek. Het waren gisteren voor de lopers prachtige omstandigheden. Vijftien graden, bewolkt, een klein beetje wind en miezer regen.

Delia: “De toeschouwers hebben mij er doorheen geloodst. Zoveel mooie en meelevende mensen die je naam roepen. Trots en bevoorrecht dit mee te mogen maken.”

We hadden alle lopers vooraf gevraagd hun finishtijd te voorspellen. Daar werd zelfs een competitie van gemaakt. Dat is best wel lastig als je voor de eerste keer een marathon loopt en dan ook nog eens op het parcours van New York. Die staat namelijk bekend om zijn hoogteverschillen. De vijf bruggen en het glooiende parcours zijn daar een voorbeeld van. De lopers stonden dan ook voor een pittige uitdaging.

Janinka: “De marathon is een feest van en voor de stad. Ik heb met een brok in m'n keel gelopen. De lach van alle vrijwilligers bij de waterposten en de aanmoedigingen van complete vreemden die je naar de finish juichen. Fan-tas-tisch.”

In totaal liepen er vier mensen met diabetes mee dit jaar. Voor Tito (uit Spanje), Jo, Marco en Patrick was het een extra uitdaging om de marathon te lopen. Want ruim 42 km rennen en ook nog eens je glucosewaarden onder controle houden is iets wat je moet trainen. In het voortraject hebben we daar vaak met elkaar over gesproken en gelukkig wordt de intensiteit en loopafstand in de training langzaam opgebouwd. Ze hebben het allemaal geweldig gedaan. Ieder op zijn eigen manier. Want ook hier geldt dat diabetesmanagement maatwerk is.  

Marco: “Wat ik van de marathon heb geleerd is dat het toewerken naar een doel je helpt om in beweging te komen en je bloedglucosewaarden onder controle te houden. Dat zou ik iedereen aanraden.”

Uit alle voorspellingen werd duidelijk hoe zwaar iedereen het heeft gehad. Soms deed iemand er 30 minuten langer over dan verwacht en was het ontzettend zwaar, terwijl anderen sneller liepen dan verwacht. Uiteindelijk bleek dat de groep Italianen het meest nauwkeurig hadden ingeschat wat de eindtijd was. De individuele prijs ging naar de Spaanse deelnemer Tito die exact zijn eindtijd had voorspeld.

“You always make it there, you make it anywhere”
Welke tijd ze ook hebben gelopen. Het belangrijkste is uiteindelijk dat iedereen de marathon gezond uitgelopen heeft. De een sneller dan verwacht en de ander iets langzamer, maar ieder met een eigen verhaal en beleving. Wat overblijft is unieke sfeer en de perfecte organisatie. New York mag zich met recht de marathon der marathons noemen.

“I want to be a part of it”
Wil je dit zelf ook allemaal een keer meemaken? Dat kan, want volgend jaar gaat de Bas van de Goor Foundation weer deelnemen. Op vrijdag 8 december 2017 organiseren wij een informatiebijeenkomst op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Kom jij ook? Laat je inspireren en informeren over de inhoud van deze prachtige challenge.

Thank you!
Namens alle kinderen met diabetes en hun ouders willen we tot slot alle donateurs en sponsoren ontzettend bedanken voor hun support. In totaal is er € 45.686,- opgehaald, dat wordt ingezet om gratis sportkampen, sportclinics en gezinsweekend te organiseren voor hen.

Vandaag stappen we weer in het vliegtuig terug naar Nederland om vol trots de medaille aan familie en vrienden te laten zien. Wij kijken uit naar een volgende editie.

New York, New York

Inhoudsopgave
In het kort
NYCM 2017
Arrangement
Voorbereiding
Voorwaarden
Waarom lopen we?
2018