NYCM 2017
Registreren
   

NYCM 2017

New York: twee minuten voor de start aan de voet van de Verrazano brug. Je voelt de spanning. De adrenaline giert door je lijf. Na maanden lange voorbereiding is het moment daar. De New York City Marathon staat op het punt van beginnen. Even denk je: “waar ben ik aan begonnen?” Dan klinkt het startschot en weg ben je, over de Verrazano brug. Je wordt gedragen door het massaal toegestroomde publiek; dat rijendik langs de kant van de weg staat. Je bent omgeven door 45.000 lopers, medestanders die allemaal hetzelfde doel hebben. De muziekbands begeleiden je de hele weg. Op het ritme van de muziek passeer je de wijken Brooklyn, Queens en via First Avenue naar de Bronx. In de Bronx aangekomen vallen langzaam je zintuigen weg en smeek je om energie voor de laatste acht kilometers. Kilometers die je normaal gesproken moeiteloos binnen drie kwartier kunt lopen. Nu is dat een heel ander verhaal. Na de Bronx op en af door Harlem en weer in Manhattan aangekomen ontmoet je hem: ‘de man met de hamer’. Met de finish in het zicht zet je alles op alles om dit gevecht te winnen. Vechtend tegen de vermoeidheid en de pijn bereik je Central Park. Gedragen door het publiek passeer je de finish. Emoties overmeesteren je. Een moment om nooit te vergeten. Je hebt het gedaan. Jij hebt laten zien dat je (met diabetes) een marathon gezond kunt uitlopen. Een prestatie die je nog jarenlang bij zal blijven. Een marathon gelopen? Die kun jij bijschrijven! Been there, done that.

rh151101107564

De New York City Marathon (NYCM) kenmerkt zich door het heuvelachtige parcours, de meer dan twee miljoen enthousiaste toeschouwers en de prachtige locaties en bezienswaardigheden waarlangs het parcours loopt. Het ruim 42 kilometer lange parcours stuurt je door beroemde wijken als Manhattan, de Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. Het parcours start in de ochtend onder aan de Verrazano Bridge. Daarna passeer je de Pulaski Bridge, de Queensboro Bridge en de Madison Avenue Bridge om in het Central Park de laatste zware kilometers van de marathon af te leggen. Een belevenis die iedere deelnemer zich nog lang zal blijven herinneren. In samenwerking met onze reisorganisatie heeft de BvdGF de beschikking over 25 arrangementen voor de New York City Marathon 2016. Meer informatie over de New York City Marathon vind je op www.tcsnycmarathon.org. Bekijk ook het parcours van de New York City Marathon.

Kosten voor deelname
Kosten voor deelname bedragen € 4.219,50 wat neerkomt op 10 eurocent per gelopen marathonmeter. Het neerzetten van een dergelijke prestatie vraagt om steun van je omgeving. Tijd om te starten met het creatief werven van donaties. Want je omgeving vindt het leuk om te horen dat je zo’n geweldige prestatie gaat neerzetten en wil graag weten waarvoor je het doet. Je kunt je sportieve prestatie en creativiteit inzetten en daarmee de BvdGF steunen. Het minimale deelname donatiebedrag bedraagt € 4.219,50. Diegene die de meeste donaties ophaalt ontvangt een prachtige sportprijs. Er is geen maximum. De vaste kosten bedragen € 2.589 per loper en het restant van € 1.630,50 per loper is dus donatie voor de BvdGF. Wil je een supporter of familielid meenemen dan kun je hier na inschrijving contact over opnemen met de reisorganisatie ATPi.

1

In 2011 heeft de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) voor het eerst deelgenomen aan de New York City Marathon met 56 lopers. Onder deze groep waren 11 mensen met diabetes (type 1 en 2), vele (medische) professionals uit de diabeteszorg en mensen die kennissen of familie met diabetes hebben. In 2012 zou de BvdGF wederom meelopen met de marathon van New York maar deze werd terecht afgelast vanwege de storm Sandy. Een aantal lopers heeft toen in 2013 wel deelgenomen. In 2014 hebben 15 mensen deelgenomen waaronder 5 met diabetes. In 2015 hebben 12 Nederlandse en 10 Spaanse lopers deelgenomen. In 2016 waren dat 9 Nederlandse en 15 Spaanse lopers. Na een goede voorbereiding hebben alle 24 lopers de finish gehaald en hebben zij ervoor gezorgd dat de BvdGF weer vele sportactiviteiten kan organiseren voor mensen met diabetes. 

De BvdGF wil deze activiteiten blijven organiseren en zal daarom in 2016 wederom deelnemen aan de New York City Marathon. Wil jij de BvdGF steunen met een sportieve prestatie? Schrijf je in en loop mee met de BvdGF in New York. Met die steun kan de BvdGF kinderen met diabetes laten ervaren wat sport met hun diabetes doet, hen informeren over de positieve effecten van sport en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. Iedere week regelmatig sporten en bewegen helpt kinderen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen/houden, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen. 

Foto’s

1 foto
Inhoudsopgave
In het kort
NYCM 2017
Arrangement
Voorbereiding
Voorwaarden
Waarom lopen we?
2018