Waarom lopen we?
Registreren
   
Home / Evenementen / WeRun2ChangeDiabetes 2017 / Waarom lopen we?

Waarom lopen we?

Bas van de Goor Foundation
De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) is opgericht door oud-topvolleyballer Bas van de Goor, die tijdens zijn actieve sportcarrière zelf diabetes type 1 kreeg en de voordelen van sport en bewegen op zijn diabetes ondervond. De foundation heeft als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. In dat kader organiseren we diverse sport- en beweegactiviteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes. Centraal bij alle activiteiten staat het delen van ervaring, kennis en inspiratie. En dat alles in een uitdagende en optimistische omgeving. Zo komen er jaarlijks honderden kinderen af op onze sportkampen en sportclinics, organiseren we verschillende sportbijeenkomsten en gezinsweekenden in het land waar we actief zijn met bewegen en met het managen van bloedsuikerwaarden. De sportieve fundraisers blijven hun aantrekkingskracht behouden. Sinds 2016 is daar een nieuw veelbesproken project bijgekomen: de Nationale Diabetes Challenge. Op Paleis Het Loo in Apeldoorn hebben zich op de laatste dag van het project, na vijf maanden voorbereiding, 3.200 mensen verzameld. Zij liepen samen met hun zorgprofessionals voor de vierde dag op rij vijf, tien of twintig kilometer. 

rh13070855728_klein

Waarom lopen we?
Met de steun van alle lopers kan de BvdGF – d.m.v. het organiseren van sport- en beweegactiviteiten – mensen met diabetes laten ervaren wat sport met hun diabetes doet, hen informeren over de positieve effecten van sport en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. Iedere week regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen/houden, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen. Daarnaast nodigen we zorgprofessionals uit om deel te nemen aan onze activiteiten en hun ook de ervaring te geven van de invloed van een sportieve leefstijl.  

Vragen
Voor vragen over het project, de voorwaarden of de New York City Marathon? Neem dan contact op met loop ambassadeur Patrick van Bladel van de BvdGF door een mail te sturen aan Patrick@bvdgf.org.

Foto’s

1 foto
Inhoudsopgave
In het kort
NYCM 2017
Arrangement
Voorbereiding
Voorwaarden
Waarom lopen we?
2018