Tour du Mont Blanc
Registreren
   
Home / Evenementen / WeBike2ChangeDiabetes 2017 / Tour du Mont Blanc

Tour du Mont Blanc

Let op, deze informatie gaat nog over de afgeronde challenge van 2017. Binnenkort verschijnt hier de info voor 2018!

Het Mont Blancmassief ligt in drie landen: Frankrijk, Zwitserland en Italië. Op de top van de Mont Dolent, op 3820 meter hoogte, ligt het drielandenpunt. Dat is niet het hoogste punt van het massief, want dat is de top van de Mont Blanc, op 4811 meter hoogte op Frans grondgebied. Daarmee is dit het hoogste punt van de Alpen én van West-Europa. In dit deel van de Alpen zijn relatief veel bergen hoger dan 4.000 m te vinden. De Mont Blanc is een erg bekend gebied voor sporters en staat bekend als een uitstekende plek voor bergbeklimmen, wandelen, mountainbiken en paragliden. 

Met het ruige landschap, de adembenemende ijzige rotspartijen en de prachtige vergezichten is de Mont Blanc een uitdagende mountainbike bestemming. Deze tocht zal op drie niveaus worden aangeboden zodat iedereen plezier in het mountainbiken kan beleven. Je kunt er eindeloos klimmen door steile rotsachtige bergen met losse gravelpaden en uitdagende single tracks. Maar de Nederlandse gidsen van Vasa Sport kunnen ook kiezen voor minder steile beklimmingen. De route past zich aan aan het niveau van de groep. Zo zijn er vier verschillende niveaus en is er voor iedereen voldoende uitdaging. In totaal worden er zes dagen gefietst, met minimaal 218 km om af te leggen in zes dagen met in totaal 7.848 hoogtemeters. Zodoende is deze tocht geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde mountainbikers. Bekijk hier het routeboek per dag.

rh20160522_BvdGFSpain_rh20160531_BvdGFSpain_RH2_5357

We fietsen van bergdorpje naar bergdorpje en overnachten ’s nachts in hotels/hutten. Tijdens de tocht hoef je nergens aan te denken want alle bagage wordt vervoerd door de pendelbus en het eten en drinken wordt volledig verzorgd (met uitzondering van de lunch). Een unieke uitdaging. Wil je meer weten over de tocht? Bekijk dan hier het programma van dag tot dag.

Zowel mensen met als zonder diabetes kunnen deelnemen en de BvdGF steunen met een sportieve prestatie. Er gaat medische begeleiding mee met de tocht voor alle fietsers. 

Hoe zwaar is het?
De Tour du Mont Blanc is een tocht voor zowel de beginnende als de (semi)gevorderde mountainbiker, maar bovenal voor de mensen die het leuk vinden om te mountainbiken. Dagelijks wordt er 6-8 uur gefietst. Er zijn meerdere alternatieve routes en er kan per dag gekeken worden naar je fysieke gesteldheid. Omdat er iedere dag een busje meerijdt die onze bagage vervoert, is er altijd een mogelijkheid om een kortere route of lift naar de eindbestemming te nemen. 

Kosten voor deelname
De kosten voor deelname bedragen € 2.500. Je ontvangt hiervoor een arrangement inclusief busvervoer, transfers, overnachtingen op basis van halfpension, fietsvervoer, bagagetransport, back-up voertuig en 3 Nederlandse gidsen. Daarnaast ontvang je het officiële wielertenue (1x fietsbroek, 2x fietsshirts en 1x jack) van de BvdGF, professioneel fotomateriaal van de tocht en medische begeleiding. De reis is exclusief lunch, eigen materialen (fiets, helm, eigen kleding), eigen reis- en bergsportverzekering, onvoorziene kosten bij calamiteiten (reservematerialen/fietsreparatie), eigen snacks, eten en drinken voor onderweg en extra drankjes die je buiten de maaltijden om bestelt in de hutten en hotels. 

rh20160525_BvdGFspain_RH2_8225

WeBike2ChangeDiabetes
De BvdGF organiseert al sinds 2011 fondsenwervende challenges in de vorm van deelname aan de New York City Marathon met WeRun2ChangeDiabetes. In 2013 volgde de eerste bike challenge in Noorwegen gevolgd door een editie op Cyprus in 2014 en vorig jaar een tocht door de Spaanse Pyreneeën. Het succes van deze activiteiten heeft de BvdGF doen besluiten de mountainbike challenge te blijven aanbieden. Het uitdagende karakter van de Tour du Mont Blanc past uitstekend bij het karakter van de BvdGF; laten zien dat je met diabetes je sportieve ambities kunt waarmaken. Met de opbrengsten die voortkomen uit de donaties, wil de BvdGF nieuwe sportactiviteiten voor jonge kinderen met diabetes organiseren. De opbrengsten uit WeBike2ChangeDiabetes worden o.a. gebruikt om een sportief weekend voor gezinnen met een kind met diabetes te organiseren en de verblijfskosten van de medici - die zorgen voor een veilige sportomgeving - te dekken. 

Foto’s

1 foto
Inhoudsopgave
In het kort
Tour du Mont Blanc
Programma
Arrangement
Voorbereiding
Voorwaarden
Waarom biken we?
Sponsors