Programma
Registreren
   

Programma

Let op, deze informatie gaat nog over de afgeronde challenge van 2017. Binnenkort verschijnt hier de info voor 2018!​

Bekijk hieronder de omschrijving van het programma van dag tot dag. Er zijn meerdere alternatieve routes en er kan per dag gekeken worden naar je fysieke gesteldheid. Iedere route wordt in 3 niveaus aangeboden zodat je zowel als beginnend MTB’er en als gevorderd MTB’er voldoende uitdaging krijgt. Omdat we werken met lokale gidsen en er iedere dag een busje meerijdt die onze bagage vervoert, is er altijd een mogelijkheid om een kortere route en lift naar de eindbestemming te nemen.

Download hier het routeboek met alle hoogteprofielen per fietsniveau en per dag.

Dag 1   Arnhem (Nl) - Beaufort (Fr)
Op zondag 10 september 2017 vertrekken we vanuit Papendal in Arnhem per bussen naar Frankrijk. Je fiets zal per bus/aanhanger worden vervoerd. We rijden met 2 personenbusjes naar het plaatsje Beaufort (nabij Chamonix). Deze eerste dag fietsen we nog geen etappe, maar wel een leuk infietsrondje van ongeveer 45 minuten. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens gaan we aan tafel om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Dag 2   Beaufort (Fr) – St. Gervais (Fr)
Omgeven door imposante bergtoppen en vergezichten rijden we over mooie paden en trails naar de plaats St. Gervais waar we overnachten. 

Dag 3  St. Gervais (Fr) - Chamonix (Fr)
We starten deze dag met een prachtige afdaling. Nadien splitsen de groepen en volgt een pittige klim waarbij we de spoorlijn kruisen. Daarna worden we beloond met een mooie flowtrail alvorens we het bergsportmekka Chamonix bereiken.

Dag 4   Chamonix (Fr) - Trient (Zw)
Vandaag heb je prachtig zicht op de Mont Blanc. Met deze aanblik klimmen we naar alpien terrein, waar we beloond worden met een hele mooie lange technische trail. Inmiddels zijn we in Zwitserland aangekomen en slapen in de plaats Trient.

Dag 5   Trient (Zw) – Champex (Zw)
Deze etappe wordt volledig in Zwitserland verreden en bevat enkele mooie trails. We eindigen bergop waar we in Champex overnachten.

Dag 6   Champex (Zw) – Courmayeur (It)
We starten met een dalende tendens waarbij veel uitdagende paden worden verreden. Om op het dak van deze Tour te komen, de Grand Col Ferret 2537 m., staat ons een pittige klim te wachten. Na een welverdiende afdaling bereiken we het Italiaanse bergstadje Courmayeur.

Dag 7   Courmayeur (It) - Beaufort (Fr)
In etappe 6 gaan we op de Col de la Segne (2516 m.) de Franse grens weer over naar Beaufort. Dit is wederom weer een van de hoogtepunten met prachtige uitzichten en trails.

Dag 8   Beaufort (Fr) - Arnhem (Nl)  ,
Helaas is aan deze geweldige Tour met veel letterlijke en figuurlijke hoogtepunten een einde gekomen. Deze prachtige reis vergeet je nooit meer. Vandaag vertrekken we per bussen weer terug naar Nederland.

rh20160525_BvdGFspain_RH1_0574

Foto’s

1 foto
Inhoudsopgave
In het kort
Tour du Mont Blanc
Programma
Arrangement
Voorbereiding
Voorwaarden
Waarom biken we?
Sponsors