Voorbereiding
Registreren
   

Voorbereiding

Let op, deze informatie gaat nog over de afgeronde challenge van 2017. Binnenkort verschijnt hier de info voor 2018!

Om je als deelnemer te informeren over de tocht, kennis te maken met de groep en te trainen voor de tocht organiseert de BvdGF regelmatig een trainingsbijeenkomst. De trainingen zijn vrijblijvend en niet verplicht. Het is wel een goede manier om te kijken of je technisch en fysiek klaar bent voor de Tour du Mont Blanc tocht. De BvdGF wordt daarbij geholpen door John Hickox van Zofietsje

John is meer dan 25 jaar werkzaam als "professional bike mechanic". Hij heeft de nodige kennis en ervaring opgedaan in enkele van de betere rijwielzaken in de V.S. en in Nederland. In al die jaren zijn er heel veel fietsen aan hem toevertrouwd. Mede dank aan zijn verleden als een competitieve semi-prof bmx'er en mountainbiker, weet John wat het is om het uiterste van je materiaal te vragen, en hoe belangrijk het is om je goed voor te bereiden en je materiaal goed te onderhouden. Hij beschikt over een uitstekende productkennis en een fiets technische inzicht. Alhoewel allang niet meer in competitie verband, is John bijna elke weekend en/of doordeweeks op de racefiets of MTB te vinden. John heeft in 2015 zijn licentiee als sportfiets techniek trainer MTB niveau 2 bij de NTFU gehaald onder auspicien van de NOC- NSF. Kortom: de persoon die ons zowel rijtechnisch als fietstechnisch iets kan bijleren. John zal tevens als gids en mechanic meegaan naar de Mont Blanc. 

rh20160525_BvdGFspain_RH2_8311

In samenspraak met John hebben wij een voorbereiding samengesteld. Dat is enerzijds om elkaar beter te leren kennen en anderzijds om goed klaargestoomd te worden voor de inspanning die geleverd moet worden straks. Bekijk hieronder het programma van de voorbereiding.

1e trainingsbijeenkomst
Op zaterdag 25 februari 2017 in de ochtend hebben we onze eerste techniektraining op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Onder leiding van fietstrainer John komen we voor het eerst samen om gezamenlijk te fietsen en te werken aan onze techniek op de fiets. Aansluitend aan de techniektraining fietsen we de MTB-route die start op Papendal.

2e trainingsbijeenkomst
Op zaterdag 1 april 2017 staat de 2e trainingsbijeenkomst op het programma. Dan fietsen we op een nader te bepalen MTB-route in Nederland. Onderweg zal John ons verschillende technische uitdagingen opleggen en overleggen we over diabetes en sport. 

3e bijeenkomst - trainingsweekend
In een weekend van 24/25 juni 2017 organiseren we een extra trainingsweekend in Zuid-Limburg. Dit heuvelrijke landschap biedt een uitstekend podium om te trainen voor de Tour du Mont Blanc. Onze uitvalsbasis is bij SnowWorld in Landgraaf vanwaar we op zaterdag en zondag vier lokale MTB-routes gaan fietsen. Iedere dag zo’n 60-80 km met 1.500 hm. Een flinke uitdaging dus en enigzins gelijkwaardig aan de dagen in september. We zullen een speciale prijs afspreken voor de overnachting bij SnowWorld. Deze prijs zullen vroegtijdig en vooraf aan jullie communiceren. Deze kosten vallen namelijk buiten het arrangement en komen voor eigen rekening. Deelname aan het trainingsweekend wordt geadviseerd maar is natuurlijk vrijblijvend.

Zomerstop
We proberen in de zomerstop, wanneer iedereen op vakantie gaat, nog een gezamenlijke training te plannen ergens centraal in het land. Meer informatie volgt nog.

4e trainingsbijeenkomst
De laatste informatie- en trainingsbijeenkomst is op zaterdag 26 augustus 2017 (exacte datum wordt nog gepland) . Hier ontvang je de laatste informatie voor de tocht en het draaiboek met alle informatie. Aansluitend fietsen we gezamenlijk nog een keer de MTB-route van Papendal ter afsluiting van onze voorbereiding.

WeBike2ChangeDiabetes Challenge 
Van zondag 10 t/m zondag 17 september 2017 zijn we rond de Mont Blanc om onze challenge aan te gaan. Daar ontmoeten we ook voor het eerst de Spaanse MTB’ers.

Foto’s

1 foto
Inhoudsopgave
In het kort
Tour du Mont Blanc
Programma
Arrangement
Voorbereiding
Voorwaarden
Waarom biken we?
Sponsors