La Vuelta a Sierra Nevada
Registreren
   
Home / Evenementen / WeBike2ChangeDiabetes 2018 / La Vuelta a Sierra Nevada

La Vuelta a Sierra Nevada

De Sierra Nevada is een gebergte in de Zuid-Spaanse regio Andalusië dat behoort tot een verzameling bergketens die de Betische cordillera worden genoemd. Sierra Nevada is Spaans voor besneeuwde bergketen. De Sierra Nevada heeft zestien bergtoppen die hoger zijn dan 3.000 meter, waardoor het na de Alpen de hoogste bergketen van West-Europa is. Een uitstekende plek voor outdoorsporten, fietsen en mountainbiken. Begin september komt ieder jaar de Vuelta a España door het gebied, wat duizenden toeristen trekt. Die blijven allemaal om ons aan te moedigen. ;-)

Met het bergachtige landschap, de adembenemende rotspartijen en de prachtige vergezichten is de Sierra Nevada een uitdagende fiets- en mountainbikebestemming. Deze tocht zal op drie niveaus worden aangeboden zodat iedereen plezier in het fietsen kan beleven. Je kunt er eindeloos klimmen door steile bergen met losse gravelpaden en uitdagende single tracks. Maar de lokale gidsen kunnen ook kiezen voor minder steile beklimmingen.

We fietsen van bergdorpje naar bergdorpje en overnachten ’s nachts in hotels op basis van 2-persoons kamers. Tijdens de tocht hoef je nergens aan te denken want alle bagage wordt vervoerd door de pendelbus en het eten en drinken wordt volledig verzorgd (met uitzondering van de lunch). Een unieke uitdaging. Wil je meer weten over de tocht? Bekijk dan het programma van dag tot dag.

Zowel mensen met als zonder diabetes kunnen deelnemen en de BvdGF steunen met een sportieve prestatie. Er gaat medische begeleiding mee met de tocht voor alle fietsers. 

rh170915_MtBlanc-Challenge_DSC_5753

Hoe zwaar is het?
La Vuelta a Sierra Nevada is een tocht voor zowel de beginnende als de (semi)gevorderde fietser, maar bovenal voor de mensen die het leuk vinden om zes dagen actief te zijn in de buitenlucht. Dagelijks wordt er 6-8 uur gefietst. Er zijn meerdere alternatieve routes en er kan per dag gekeken worden naar je fysieke gesteldheid. Omdat er iedere dag een busje meerijdt die onze bagage vervoert, is er altijd een mogelijkheid om een kortere route of lift naar de eindbestemming te nemen. De route past zich aan aan het niveau van de groep. Zo zijn er vier verschillende niveaus en is er voor iedereen voldoende uitdaging. In totaal worden er zes dagen gefietst. De racefietsers fietsen gemiddeld 70-100 km per dag en de mountainbikers zullen variërend van 30-70 km per dag. Zodoende is deze tocht geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde mountainbikers.

Kosten voor deelname
De kosten voor deelname bedragen € 2.500. Je ontvangt hiervoor een arrangement inclusief busvervoer, transfers, overnachtingen op basis van halfpension, fietsvervoer, bagagetransport, back-up voertuig en 4 lokale gidsen. Daarnaast ontvang je het officiële wielertenue van de BvdGF, professioneel fotomateriaal van de tocht en medische begeleiding. De reis is exclusief lunch, eigen materialen (fiets, helm, eigen kleding, fietskoffer), eigen reis- en bergsportverzekering, onvoorziene kosten bij calamiteiten (reservematerialen/fietsreparatie), eigen snacks, eten en drinken voor onderweg en extra drankjes die je bestelt in de hutten en hotels.

WeBike2ChangeDiabetes
De BvdGF organiseert al sinds 2011 fondsenwervende challenges in de vorm van deelname aan de New York City Marathon met WeRun2ChangeDiabetes. In 2013 volgde de eerste bike challenge in Noorwegen gevolgd door een editie op Cyprus in 2014, een tocht door de Spaanse Pyreneeën in 2016 en een rondje om de Mont Blanc in 2017. Het succes van deze activiteiten heeft de BvdGF doen besluiten de mountainbike challenge te blijven aanbieden. Het uitdagende karakter van La Vuelta a Sierra Nevada past uitstekend bij het karakter van de BvdGF; laten zien dat je met diabetes je sportieve ambities kunt waarmaken. Met de opbrengsten die voortkomen uit de donaties, wil de BvdGF nieuwe sportactiviteiten voor mensen met diabetes organiseren. De opbrengsten uit WeBike2ChangeDiabetes worden o.a. gebruikt om sportieve activiteiten voor jongeren, volwassenen en gezinnen met een kind met diabetes te organiseren en de verblijfskosten van de medici - die zorgen voor een veilige sportomgeving - te dekken.

Lokale samenwerking
In samenwerking met lokale gidsen worden de routes in de Sierra Nevada uitgezet. Zo zijn we verzekerd van de mooiste routes op de weg en offroad. Bekijk ook hun website www.rutasmtbgranada.com.

Logo Rutas MTB Granada

Inhoudsopgave
In het kort
La Vuelta a Sierra Nevada
Programma
Arrangement
Voorbereiding
Voorwaarden
Waarom fietsen we?