Programma
Registreren
   

Programma

Bekijk hieronder de omschrijving van het programma van dag tot dag. Er zijn meerdere alternatieve etappes en er kan per dag gekeken worden naar je fysieke gesteldheid. Iedere etappe wordt in 3 niveaus aangeboden zodat je zowel als beginnend als gevorderd fietser voldoende uitdaging krijgt. Omdat we werken met lokale gidsen en er iedere dag een busje meerijdt die onze bagage vervoert, is er altijd een mogelijkheid om een kortere route en lift naar de eindbestemming te nemen. Iedere dag zal er ongeveer als volgt uitzien.

07.30 uur   Ontbijt
09.00 uur   Vertrek
12.00 uur   Lunch
17.00 uur   Aankomst hotel
19.00 uur   Diner
20.30 uur   Briefing route van morgen
21.00 uur   Diabetes spreekuur

Iedere 2 uur zal er een verplichte meetstop zijn tijdens het fietsen. Daartussen proberen we zoveel mogelijk te fietsen, maar er is altijd een mogelijkheid om extra te (m)eten. 

Dag 1   Amsterdam – Malaga – Granada (zaterdag 15 september 2018)
Op zaterdag 15 september 2018 vertrekken we per vliegtuig vanaf Schiphol naar Malaga. In Malaga staat een bus op ons te wachten die ons in 1,5 uur naar Granada vervoert. Aangekomen bij het hotel in Granada staan onze fietsen al klaar. Deze worden namelijk per post verstuurd naar locatie. Afhankelijk van de vlucht- en aankomsttijden is er nog een mogelijkheid om een rondje in te fietsen. Vervolgens gaan we aan tafel om lekker Spaans te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week en de dag van morgen eruit gaat zien.


Dag 2   Granada – Niguelas – Capileira (zondag 16 september 2018)
Omgeven door imposante bergtoppen en vergezichten rijden we over mooie (asfalt)paden en trails naar de plaats Capileira waar we overnachten.

Dag 3  Capileira – Capileira (maandag 17 september 2018)
We blijven twee nachten in Capileira en fietsen op dag 3 een lus naar het hoogste punt van de bergketen.

Dag 4   Capileira – Laroles (dinsdag 18 september 2018)
We fietsen op dag vier naar Laroles een prachtig wit bergdorpje midden in de Sierra Nevada. Vandaag staan mooie singletrails en prachtige asfaltwegen op het programam.

Dag 5   Laroles – Guadix (woensdag 19 september 2018)
We eindigen na een inspannende dag vandaag in Guadix waar we in grotten gaan overnachten.

Dag 6   Guadix – Granada (donderdag 20 september 2018)
Vandaag dalen we rechtstreeks af naar het Alhambra in Granada. Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers in Granada. In de loop der jaren is het bouwwerk door diverse culturen aangetast. Het wordt ook wel het rode paleis genoemd en staat op de lijst van het werelderfgoed.

Dag 7   Granada – Granada (vrijdag 21 september 2018)
Vandaag starten we op de fiets voor een ronde rond Granada om vervolgens in het centrum een persconferentie te beleggen en te vertellen over de tocht die we maken. Dit doen we in samenwerking met de Spaanse fietsers. 

Dag 8   Granada – Malaga – Amsterdam (zaterdag 22 september 2018)
Helaas is aan deze mooie Vuelte een einde gekomen. Deze prachtige reis vergeet je nooit meer. Vandaag vertrekken we per bus weer terug naar Malaga om daar het vliegtuig naar Amsterdam te nemen.

Foto’s

1 foto
Inhoudsopgave
In het kort
La Vuelta a Sierra Nevada
Programma
Arrangement
Voorbereiding
Voorwaarden
Waarom fietsen we?