Voorbereiding
Registreren
   

Voorbereiding

Om je als deelnemer te informeren over de tocht, kennis te maken met de groep en te trainen voor de tocht organiseert de BvdGF regelmatig een trainingsbijeenkomst. De trainingen zijn vrijblijvend en niet verplicht. Het is wel een goede manier om te kijken of je technisch en fysiek klaar bent voor La Vuelta a Sierra Nevada. De BvdGF wordt daarbij geholpen door John Hickox van Zofietsje.

John is meer dan 25 jaar werkzaam als ‘professional bike mechanic’. Hij heeft de nodige kennis en ervaring opgedaan in enkele van de betere rijwielzaken in de V.S. en in Nederland. In al die jaren zijn er heel veel fietsen aan hem toevertrouwd. Mede dank aan zijn verleden als een competitieve semi-prof bmx'er en mountainbiker, weet John wat het is om het uiterste van je materiaal te vragen, en hoe belangrijk het is om je goed voor te bereiden en je materiaal goed te onderhouden. Hij beschikt over een uitstekende productkennis en een fietstechnisch inzicht. Alhoewel allang niet meer in competitie verband, is John bijna elke weekend en/of doordeweeks op de racefiets of MTB te vinden. John heeft in 2015 zijn licentie als sportfiets techniek trainer MTB niveau 2 bij de NTFU gehaald onder auspicien van de NOC*NSF en is hij als gids betrokken bij het bedrijf Vasa Sport. Kortom: de persoon die ons zowel rijtechnisch als fietstechnisch iets kan bijleren. John zal tevens als trainer en mechanic meegaan naar Spanje.

In samenspraak met John hebben wij een voorbereiding samengesteld. Dat is enerzijds om elkaar beter te leren kennen en anderzijds om goed klaargestoomd te worden voor de inspanning die geleverd moet worden straks. Bekijk hieronder het programma van de voorbereiding.

rh170915_MtBlanc-Challenge_DSC_6385
John Hickox tijdens de Tour du Mont Blanc in 2017

1e trainingsbijeenkomst
Op zondag 18 februari 2018 verzamelen we in de ochtend voor onze eerste techniektraining op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Onder leiding van fietstrainer John komen we voor het eerst samen om gezamenlijk te fietsen en te werken aan onze techniek op de fiets. Aansluitend aan de techniektraining fietsen we de MTB-route die start op Papendal of rijden we een rondje op de race fiets.

2e trainingsbijeenkomst
Op zondag 22 april 2018 staat de 2e trainingsbijeenkomst op het programma. Dan fietsen we op een nader te bepalen MTB-route of fietsomgeving in Nederland. Onderweg zal John ons verschillende technische uitdagingen opleggen en overleggen we over diabetes en sport. 

3e bijeenkomst – trainingsweekend
In een weekend van 9 en 10 juni 2018 organiseren we een extra trainingsweekend in Zuid-Limburg. Dit heuvelrijke landschap biedt een uitstekend podium om te trainen voor La Vuelta a Sierra Nevada. Onze uitvalsbasis is bij SnowWorld in Landgraaf vanwaar we op zaterdag en zondag of vier lokale MTB-routes gaan fietsen of 2 dagtochten op de racefiets maken. Iedere dag zo’n 60-80 km met 1.500 hm voor de MTB’ers en 100+ km’s voor de racefietsers. Een flinke uitdaging dus en enigzins gelijkwaardig aan de dagen in september. We zullen een speciale prijs afspreken voor de overnachting bij SnowWorld. Deze prijs zullen vroegtijdig en vooraf aan jullie communiceren. Deze kosten vallen namelijk buiten het arrangement en komen voor eigen rekening. Deelname aan het trainingsweekend wordt geadviseerd maar is natuurlijk vrijblijvend.

Zomerstop
We proberen in de zomerstop, wanneer iedereen op vakantie gaat, nog een gezamenlijke training te plannen ergens centraal in het land. Meer informatie volgt nog.

4e trainingsbijeenkomst
De laatste informatie- en trainingsbijeenkomst is op zondag 2 september 2018. Hier ontvang je de laatste informatie voor de tocht en het draaiboek met alle informatie. Aansluitend fietsen we gezamenlijk nog een keer de MTB-route van Papendal of racefietsen we een lus door Gelderland ter afsluiting van onze voorbereiding.

WeBike2ChangeDiabetes Challenge 
Van zaterdag 15 t/m zaterdag 22 september 2018 zijn we in Spanje om onze challenge aan te gaan. Daar ontmoeten we ook voor het eerst de Spaanse MTB’ers.

Foto’s

1 foto
Inhoudsopgave
In het kort
La Vuelta a Sierra Nevada
Programma
Arrangement
Voorbereiding
Voorwaarden
Waarom fietsen we?