Waarom fietsen we?
Registreren
   
Home / Evenementen / WeBike2ChangeDiabetes 2018 / Waarom fietsen we?

Waarom fietsen we?

Bas van de Goor Foundation
De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) is opgericht door oud-topvolleyballer Bas van de Goor, die tijdens zijn actieve sportcarrière zelf diabetes type 1 kreeg en de voordelen van sport en bewegen op zijn diabetes ondervond. De foundation heeft als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. In dat kader organiseren we diverse sport- en beweegactiviteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes. Centraal bij alle activiteiten staat het delen van ervaring, kennis en inspiratie. En dat alles in een uitdagende en optimistische omgeving. Zo komen er jaarlijks honderden kinderen af op onze sportkampen en sportclinics, organiseren we verschillende sportbijeenkomsten en gezinsweekenden in het land waar we actief zijn met bewegen en met het managen van bloedsuikerwaarden. Organiseren we de Nationale Diabetes Challenge waarbij we mensen met diabetes type 2 helpen om de positieve effecten van bewegen te ervaren.

ToonAfbeelding.ashx

Waarom biken we?
Met de steun van alle bikers kan de BvdGF – d.m.v. het organiseren van sport- en beweegactiviteiten – mensen met diabetes laten ervaren wat sport met hun diabetes doet, hen informeren over de positieve effecten van sport en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. Iedere week regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen/houden, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen. Daarnaast nodigen we zorgprofessionals uit om deel te nemen aan onze activiteiten. Zij zorgen voor een medisch veilige omgeving en leren ook over de invloed van een sportieve leefstijl.

Vragen
Voor vragen over het project of over de voorwaarden kun je contact opnemen met de BvdGF door een mail te sturen aan jeroen@bvdgf.org.

Foto’s

1 foto
Inhoudsopgave
In het kort
La Vuelta a Sierra Nevada
Programma
Arrangement
Voorbereiding
Voorwaarden
Waarom fietsen we?