Medtronic
Home / Over ons / Supporters / Sponsors / Medtronic

Medtronic

De meer dan twintig jaar lange geschiedenis van Medtronic Diabetes weerspiegelt onze toewijding en consistente visie in de richting van de ontwikkeling van een "kunstmatige bètacel".

Medtronic_steunt_BvdGF

In 1983 introduceerde Medtronic Diabetes het concept van continue insulinetoediening via de marktintroductie van de eerste insulinepomp, met als doel mensen met diabetes een "betere manier" van insulinetoediening aan te bieden.

Sinds die tijd is Medtronic Diabetes de marktleider met een uitstekende reputatie op het gebied van insulinepomptherapie en continue glucosemonitoring.

Medtronic Diabetes: 

  • introduceerde het eerste systeem voor continue glucosemonitoring op de markt en biedt als enige bedrijf een door de FDA goedgekeurd apparaat voor gebruik door professionale zorgverleners aan;- is het enige bedrijf dat de uitdaging aangaat om binnen enkele jaren een kunstmatige bètacel op de markt te brengen.
  • streeft er o.a. via productinstructies in ziekenhuizen en thuis, en een 24-uurs service naar diabetespatiënten zo veel mogelijk te begeleiden en ondersteunen.

Onze geavanceerde insulinepomptherapie, in combinatie met onze continue-glucosemonitoringsystemen, bieden op dit moment hypermoderne oplossingen voor diabetesregulering.

Medtronic Diabetes zal echter blijven werken aan het verwezenlijken van haar toekomstvisie om diabetespatiënten een kunstmatige bètacel te bieden, een technologie waarbij, net als bij een gezonde alvleesklier, op basis van continue glucosemonitoring automatisch de juist hoeveelheid insuline wordt afgegeven. Meer info....

 

Sponsors:
VriendenLoterij
Novo Nordisk
Bosman
Medtronic
Penders Voetzorg